Sales Leadership Audit


Als Sales Leader is het niet altijd gemakkelijk om je salesteam geolied te laten draaien, rekening houden met de targets, groepsdynamiek en individuele verwachtingen. Maar hoe kan jij als leider je salesteam toch blijven motiveren en ondersteunen zodat ze allen kunnen groeien en beter presteren?

Er zijn een aantal vaardigheden en capaciteiten die elke goeie Sales Leader bezit en deze bepalen in grote maten wat voor een leider jij bent en hoe jij je team begeleid.

Bijvoorbeeld als je zelf een carrière hebt doorlopen als verkoper zal je sterk staan op vlak van sales expertise en performance. Als je wel leidinggevende ervaring hebt, maar nooit zelf in de sales hebt gestaan, zal je sterk zijn in algemene leadership skills en team management.

Maar elke team heeft een andere leider nodig om goed te presteren, en elke verkoper op zich heeft een andere aanpak nodig om te kunnen groeien. Dus als leidinggevende is het belangrijk te weten welke vaardigheden je best bezit om jouw salesteam goed te kunnen begeleiden.

De vaardigheden die elke goede Sales Leader, in meer of mindere mate, bezit zijn: Sales Expertise, Leadership Skills, Performance Management, Team Management, People Management, Leadership Mindset. Afhankelijk van welke team je aanstuurt moet je weten op welke van deze vaardigheden jij uitblinkt, maar ook op welke je nog moet werken.

Er zijn 6 types van Sales Leaders die elke hun specialiteiten hebben en die elke goed passen bij een bepaalde DISC type en ervaringsniveau: Expert, Coach, Pacestter, Visionair, Director en Teamleader.

Aan de hand van onze Audit kan jij in kaart brengen tot welke van deze types jij behoort. En op welke vlakken je nog groeimarge hebt om de ideale Sales Leader te worden voor jouw salesteam.

“Door de Sales Leadership Audit van Melrox heb ik mijn eigen capaciteiten als Sales Leader duidelijk in beeld kunnen zien. Ik weet nu welke valkuilen ik moet wegwerken om mijn salesteam te verbeteren”  – Simon, Sales Director