Sales Types Audit


Het beroep van verkopers wordt vaak onderschat. Maar als goede verkoper heb je vele skills nodig en moet je met ontelbaar veel factoren rekening houden doorheen het salesproces. Maar hoe kan jij als verkoper blijven presteren terwijl er zoveel externe factoren kunnen bepalen wat je resultaten zullen zijn?

Elke goede verkoper bezit een aantal vaardigheden die bepalen of je controle kan houden over deze externe factoren en succesvol zal zijn in sales.

Bijvoorbeeld als je eerder klantgericht denkt als verkoper zal je sterk scoren op vlak van communicatie en EQ tegenover wanneer je eerder targetgericht denkt, dan zal je sterk scoren op vlak van sales skills en mapping.

Maar elke klant verreist een andere aanpak en elk sales proces verloopt anders. Dus als verkoper is het belangrijk dat je alle mogelijke vaardigheden aanscherpt om een Topperformer te worden.

De vaardigheden die elke goede verkoper bezit zijn: Sales Mindset, Sales Skills, Mapping, EQ, Communicatie en Non-Verbale Communicatie.

Er zijn 6 Sales Types die elke hun specialiteiten hebben onder deze vaardigheden: Topperformer, Closer, Consultant, Caretaker, Specialist en Opener. Elk van hen heeft hun sterktes maar ook hun valkuilen.

Aan de hand van onze Audit kan jij in kaart brengen tot welke van deze Sales Types jij behoort. En op welke vlakken je nog groeimarge hebt om een Topperformer te worden.

“Door de Sales Types Audit van Melrox weet ik nu waar mijn sterktes en zwaktes liggen op vlak van Daily Sales. Nu kan ik door coaching en training deze valkuilen wegwerken en een meer sales genereren voor mijn onderneming.” – Nick, Co-Founder